O poveste despre fericire si postere pe perete
Andrei a avut mereu o pasiune puternică pentru design-ul pereților. Încă de mic, avea camera decorată cu nenumărate postere perete cu formații rock, cântăreți și actori celebri. Colecționa reviste de muzică și mereu păstra posterele oferite de acestea.
Anii ’90: zgomote si postere pe toti peretii
Andrei s-a născut în 1980 și a prins glorioșii ani ’90 la vârsta liceului, vânând mereu cele mai noi apariții în materie de reviste muzicale cu postere. Era mereu o plăcere să asculte casetele părinților lui, mai ales că pe el nu l-au prins formațiile disco ale vremii respective. Aerosmith, Metallica, Scorpions, Van Halen, precum și clasicii Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin și Deep Purple erau doar câteva nume prezente pe coperțile casetelor din colecția tatălui său.
Pereții din camera lui Andrei erau terenul lui de joacă, unde putea face orice își dorea. Așadar, în fiecare lună, schimba posterele vechi de pe pereți cu unele noi. Schimba poziția lor, le așeza ba pe dimensiuni, ba pe culori, ba ca pe niște piese ale unui puzzle, menite să acopere fiecare suprafață vizibilă din perete. Erau momente de glorie pentru Andrei.
Imaginează-ți bucuria de pe chipul lui când a primit, de majoratul lui, în ’98, primul lui walkman! Erau vremuri bune pe care acum și le amintește cu drag.
Anii 2000: marea simplificare
Însă, timpul a trecut și adolescentul rebel din Andrei s-a mai liniștit. A trecut în era CD-urilor și, încetul cu încetul, un nou stil de design interior începea să îl atragă.
Decorul aglomerat cu postere perete a fost redus doar la câteva. Revistele de odinioară pe care le citea și le recitea cu interes de fiecare dată au rămas o parte în dulap, altă parte prin noptiere și sub pat, prăfuindu-se. Andrei se maturizase, iar anii 2000 au început pentru el cu un prim casetofon cu CD player și cu reducerea genurilor muzicale ascultate la doar câteva.
Andrei se maturizase și, pe măsură ce au trecut anii, și-a simplificat, pe cât posibil, gusturile. Acum își amintește cu zâmbetul pe buze imaginea cu pereții lui supraaglomerați cu postere, cu formațiile preferate. Acum nu ar mai îndrăzni să își decoreze pereții așa cum o făcea în trecut. Însă, pasiunea pentru decor interior a rămas și mereu a căutat metode noi ca să obțină o stare de spirit similară precum cea din copilărie, de fiecare dată când pășea în camera lui.
Pentru Andrei, anii 2000 au însemnat o mare simplificare. Totul a devenit clar pentru el: ce gusturi are, ce domeniu profesional preferă să urmeze, ce dorește să facă în continuare. Nu s-a decis încă ce va face pentru restul vieții lui, însă a făcut un prim pas: s-a înscris la facultatea de arhitectură.
Anii 2010: in final, si-a gasit lumina
Posterele au evoluat, tendințele în design interior au evoluat și, odată cu ele, Andrei s-a maturizat și mai mult.
Tendința lui de a simplifica lucrurile a continuat și acum a renunțat la toate posterele de pe perete. În schimb, fiind un absolvent al facultății de arhitectură pasionat de design interior, a ales ceva special pentru pereții lui, de data aceasta: postere înrămate după picturi clasice și abstracte.
Andrei simte fericirea în continuare, de fiecare dată când își privește pereții din cameră. Însă, acum este un alt fel de fericire. Acum, Andrei se simte relaxat și este mai ordonat ca niciodată.
Din copilul haotic și rebel căruia îi plăcea, în liceu, să își aglomereze pereții cu postere în toate culorile, acum preferă o ordine în decorul din locuința lui.
Andrei a ales un poster înrămat după opera lui Van Gogh, „Lan de grâu și chiparos”, pentru decorul peretelui din hol. În dormitor, a avut și soția lui un cuvânt de spus, ea fiind pasionată de artă. Tabloul ales este un poster înrămat care înfățișează un tablou numit „Lalele albe”:

sursa: deco-perete.ro
Fixat chiar deasupra patului, acest tablou oferă cuplului un sentiment plăcut, de relaxare.
Pentru că îi plac atât de mult operele lui Van Gogh, în camera lui de lucru, Andrei a ales un poster special: „Terasa cafenelei”, cu ramă aurie:
În camera de zi, cuplul a decis împreună instalarea unui tablou abstract, după o operă de Paul Klee intitulat „Style life”:
Dimensiunea generoasă a acestui tablou, de 80 x 60 cm, îl face principala atracție a vizitatorilor pe care Andrei îi primește în proaspăt decorata lui locuință.
În prezent, el locuiește cu soția lui într-un apartament din centrul Brașovului, pasionat de arhitectura urbană care îl înconjoară.
Deși, a păstrat în suflet rebeliunea anilor copilăriei și o parte din gusturile muzicale pe care le-a avut atunci îi vor rămâne în suflet toată viața, deși nu va uita momentele când savura cântecul preferat înconjurat de postere perete care acopereau toate colțurile camerei lui, Andrei acum a găsit lumina care îl va călăuzi toată viața.
sursa foto top: panikromania.MyForum.ro
Blog realizat de:
Articole recente
Cele mai citite:
- Care este diferența dintre un fototapet vlies și cel de hârtie?
- William Turner, pictorul peisagist care a impresionat lumea
- Cum asez tablouri pe perete in locuinta mea?
- 5 idei pentru amenajarea unui dormitor într-un apartament de bloc
- Cele mai frumoase tablouri abstracte pentru casa ta
- Cum aplici un autocolant perete?
- 9 modele de autocolante perete cu citate
- 5 metode simple de amenajare cu buget redus
- Cele mai frumoase modele de tapet pentru dormitor
- 5 modele de fototapet cu peisaje care te lasa fara cuvinte
Arhiva
- ianuarie 2021
- decembrie 2020
- noiembrie 2020
- septembrie 2020
- august 2020
- iulie 2020
- iunie 2020
- mai 2020
- aprilie 2020
- martie 2020
- februarie 2020
- ianuarie 2020
- decembrie 2019
- noiembrie 2019
- octombrie 2019
- mai 2019
- aprilie 2019
- martie 2019
- februarie 2019
- ianuarie 2019
- octombrie 2018
- septembrie 2018
- august 2018
- mai 2018
- martie 2018
- ianuarie 2018
- decembrie 2017
- noiembrie 2017
- octombrie 2017
- august 2017
- iunie 2017
- mai 2017
- aprilie 2017
- martie 2017
- februarie 2017
- ianuarie 2017
- decembrie 2016
- noiembrie 2016
- octombrie 2016
- septembrie 2016
- august 2016
- iulie 2016
- iunie 2016
- mai 2016
- aprilie 2016
- martie 2016
- februarie 2016
- ianuarie 2016
- decembrie 2015
- noiembrie 2015
- octombrie 2015
- septembrie 2015
- august 2015
- iulie 2015
2 comments to “O poveste despre fericire si postere pe perete”
Ce parere aveti de ilustratiile celor de la Frameish (www.frameish.ga), cum credeti ca ar putea fi integrate acestea in designul de interior al unei camere? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Personal, nu-mi plac astfel de ilustratii. Probabil cei care le-au creat s-au gandit la o anumita destinatie pentru ele.